GARNALEN COCKTAILPARTY

Sinds december 2017 is de Hollandse garnaal MSC-gecertificeerd. Om dit te vieren heeft Marine Stewardship Council (MSC) Food Cabinet gevraagd een feestelijke campagne te organiseren die de Hollandse garnaal in het zonnetje zet.

De vraag
MSC kwam naar Food Cabinet met de volgende vraag: “Presenteer de duurzame Noordzeegarnaal op een feestelijke manier in een campagne: de MSC-certificering mag gevierd worden. Met de focus op de vissers, onze cultuur rondom garnalen en culinaire aspecten van de garnaal.” De campagne was tweedelig:
1. Verhogen van kennisniveau bij Nederlanders wat MSC-certificering voor Noordzee garnaal betekent.
2. Inspireren van Nederlanders met lekkere garnalencocktailrecepten.

Het doel en concept
De certificering van de Noordzeegarnaal is goed nieuws! Want: de Noordzeegarnaal kan weer lekker op het menu. Om dat te vieren haalden we de bekendste en meest feestelijke garnalenklassieker uit de Nederlandse keuken van stal: de Garnalencocktail.

We bliezen deze klassieker nieuw leven in door de Garnalencocktailcontest te organiseren: drie Nederlandse foodie influencers bedachten een nieuwe receptuur voor de garnalencocktail. Consumenten mochten op hun favoriet stemmen via social media; degene met de meeste stemmen ging ervandoor met de publiekprijs. Daarnaast werd de juryprijs uitgereikt tijdens de garnalencocktailparty.

Garnalencocktailcontest
Foodies Monique van Loon, Estée Strooker en de Healthy Sisters streden middels een publieksprijs en juryprijs om de lekkerste garnalencocktail van Nederland. We creëerden korte, snelle video’s waarbij ze hun garnalencocktail maakten. Mensen konden op deze video’s stemmen door op Facebook of Instagram het bericht te ‘liken’. De publieksprijs werd uiteindelijk gewonnen door de Healthy Sisters.

Donderdag 17 mei 2018 werd tijdens de garnalencocktailparty de juryprijs bekend gemaakt. De jury bestond uit Charlotte Kleyn (culinair journalist bij het Parool), Geert Burema (chefkok bij Merkelbach) en Johan Rispens (garnalenvisser op de ZK18). Estée Strooker ging ervandoor met de juryprijs.

Concept credits: Food Cabinet.
Design: Julia van Leeuwen

Lees hier het verslag in Parool - Schuim door Hans van der Beek

SaveTheDate_Garnalen_Ani_v3SaveTheDate_Garnalen_Ani_v3
web2web2